FRI FRAKT OG FRI RETUR PÅ ALLE BESTILLINGER!

Motetrender i 2022: Et tilbakeblikk på årets mest innflytelsesrike stiler

Moteverdenen er alltid i utvikling, og 2022 var intet unntak. Dette året var det flere stiler som fortsatte fra tidligere år, samt fremvekst av nye trender som tok moteverdenen med storm. Fra bærekraftig og miljøvennlig mote til dristige grafiske trykk og mønstre, her er en titt på noen av de mest innflytelsesrike motetrendene i 2022.

Bærekraftig og miljøvennlig mote

En av de største trendene i 2022 var fokus på bærekraft og miljøvennlighet i moteindustrien. Både merker og forbrukere har blitt mer bevisste på miljøpåvirkningen av sine motevalg og leter etter måter å redusere avfall og beskytte planeten. MOS MOSH som er en av våre ledene leverandører, har gjort store tiltak de siste årene når det kommer til bærekraftighet og miljøvennlighet. Denne trenden ble reflektert i bruken av organiske materialer, som bomull, lin og hamp, og skapingen av stykker som kan brukes og gjenbrukes i årene som kommer.

80- og 90-tallsinspirert mote

80- og 90-tallet gjorde et stort comeback i 2022, med mange fashionistaer som inkorporerte elementer fra disse tiårene i garderobene sine. Overdimensjonerte blazere, neonfarger og tykke sneakers var fremtredende, samt denim jakker, scrunchies og bukser som er høye på livet. Denne trenden var ikke begrenset til kvinner, da menn også fikk med seg moroa ved å ha dristige grafiske t-skjorter og skinnjakker.

Dristig grafiske trykk og mønstre

En annen trend som tok av i 2022 var bruken av dristige grafiske trykk og mønstre i klær og tilbehør. Fra iøynefallende blomster print til abstrakte former, denne trenden handlet om å gjøre et statement og skille seg ut fra mengden. Merker brukte lyse farger, dristige linjer og ukonvensjonelle design for å lage klesplagg som var både visuelt slående og funksjonelle.

Kjønnsnøytrale klær

Kjønnsnøytrale klær fortsatte som trend i moteverden i 2022, ettersom flere tok til seg ideen om at mote skulle være inkluderende og tilgjengelig for alle. Merkevarer skapte plagg som kunne bæres av alle, uavhengig av kjønn, og oppfordret kunder til å mikse og matche stiler for å skape sin egen unike stil. Fra androgyne dresser til unisex hettegensere, har denne trenden handlet om å bryte ned tradisjonelle kjønns barrierer og skape et mer inkluderende mote landskap.

Uformell avslappet stil og fritids klær

Komfortable og praktiske klær var en sentral trend i 2022, da folk fortsatte å jobbe og sosialisere hjemmefra. Merker skapte plagg som ble designet for både komfort og stil, inkludert fritidsklær. Fra overdimensjonerte gensere og joggebukser til leggings og sneakers, har denne trenden handlet om å skape en avslappet, men stilig look som var perfekt for både kontoret og helgen.

Color-blocking

Color-blocking var en annen trend som tok moteverdenen med storm i 2022. Merker brukte denne teknikken til å lage dristige, iøynefallende plagg som kombinerte flere farger på uventede måter. Fra knallfargede jakker og kåper til kjoler og skjørt, har denne trenden handlet om å gjøre et statement og implementere sterke farger til ethvert antrekk.

Bukser og jeans med høy midje

Bukser og jeans med høy midje var en annen populær trend i 2022. Folk søkte etter komfortable, men stilige plagg som kunne brukes i en rekke situasjoner. Fra bukser med vide ben til skinny jeans, har denne trenden handlet om å skape en flatterende silhuett og fremheve midjen. Merker brukte forskjellige materialer, som denim, bomull og lin, for å lage bukser som var både allsidige og moteriktige.

Strikk

Strikke plagg gjorde et stort comeback i 2022, da mange mennesker var på jakt etter koselige og komfortable plagg som kan brukes i en rekke anledninger. Merker brukte myke, naturlige fibre, som ull, kasjmir og alpakka, for å lage strikkede plagg som var både varme og stilige. Fra overdimensjonerte strikkegensere til delikate sjal, har denne trenden handlet om å omfavne det tradisjonelle håndverket strikking, og bruke det til å lage vakre, myke og varme plagg.

Gjennomsiktige stoffer

Til slutt var gjennomsiktige stoffer en populær trend i 2022, da folk søkte etter plagg som var både stilige og lekne. Merker brukte delikate stoffer, som tyll, chiffon og blonder, for å lage plagg som var både elegante og forførende. Fra slør tynne topper og kjoler til gjennomsiktige jakker og kåper, har denne trenden handlet om å tilføre litt glamour og drama til ethvert antrekk.

Monokromatiske antrekk

Monokromatiske antrekk er der et helt antrekk består av plagg i samme farge. Merker brukte forskjellige nyanser av en enkelt farge for å lage antrekk som var både stilige og sammenhengende. Denne trenden var spesielt populær blant nøytrale farger, som svart, hvit og grå, men lysere farger, som rød, blå og gul, ble også brukt til å lage iøynefallende antrekk.

Lag på lag

Lag på lag var en annen nøkkeltrend i 2022, med folk som brukte flere deler for å lage antrekk som var både praktiske og stilige. Merker skapte plagg som enkelt kunne legges på lag, for eksempel overdimensjonerte jakker og vester, og oppmuntret kundene til å mikse og matche stiler for å skape sitt eget unike antrekk. Denne trenden var spesielt populær i de kjøligere månedene, da lag på lag trenden ga ekstra varme.

Vestlig inspirert mote

Vestlig-inspirert mote var en annen trend som gjorde et comeback i 2022. Dette så vi da det var mange som begynte å inkorporere elementer av den klassiske stilen i garderobene sine. Merker brukte materialer, som lær, semsket skinn og denim, for å lage plagg som er både stilige og praktiske. Fra cowboystøvler og hatter til jeans jakker og skjørt, har denne trenden handlet om å omfavne den robuste og bekymringsløse ånden i den ville vesten.

Dette var noen eksempler på de mange stilene og trendene som formet moteverdenen i 2022. Enten du var en fan av dristige og vågale plagg eller foretrakk mer diskrete stiler, var det noe for enhver smak i moteverdenen dette året. Når vi beveger oss lenger inn i 2023, blir det spennende å se hvilke nye trender som dukker opp og hvordan motelandskapet utvikler seg.