MOS MOSH

MOS MOSH er en dansk klesmerke leverandør som ble etablert i 2010 av grunnlegger Kim Hyldahl. De første skissene ble tegnet hjemme på kjøkkenbordet hans og sakte men sikkert utviklet Hyldahl en liten kolleksjon på 7 jeans og 7 dressbukser. Kolleksjonen hadde en klar baktanke; gode passformer, høy kvalitet og høyt fokus på detaljer.

MOS MOSH er en kles leverandør som fra starten har hatt en ambisjon om å nå et internasjonalt marked. Selvom kles leverandøren de har oppnådd dette, har de alltid holdt seg tro til deres prinsipper og designstil. Kles leverandøren MOS MOSH er et lite, men fokusert firma som setter høy verdi på alle parter som er involvert.

Etter som at kolleksjonene til kles leverandøren utvikler og utvider seg når det kommer til produktgrupper og antall plagg, har DNA’et til kles leverandøren blitt desto mer viktig å fokusere på under design prosessen. Kles leverandøren er stolte av å ha et kommersielt tankesett, noe som har sørget for den suksessen MOS MOSH har idag.

Kvinner over hele verden har kledd seg i MOS MOSH jeans og omfavnet stilen og passformene. Kles leverandøren har derfor utviklet seg til å ha en viktig rolle i dagens mote scene med deres luksus jeans og skreddersydde dresser.

Design, passform og “det lille ekstra” er hva som gjør MOS MOSH til en unik leverandør. De er kjent for å designe alle plagg med kjærlighet og lidenskap, og de er opptatt av at designprosessen skal utføres på best mulig måte.

MOS MOSH er en kles leverandør som vokser raskt, men som konstant utvikler seg. En av leverandørens sterkeste kvaliteter er hardt og gjennomført arbeid kombinert med et elementet av overraskelse. Leverandøren leverer mer en hva man forventer, nemlig: høy kvalitet, gjennomført design og høy konfeksjons grad.

For leverandøren MOS MOSH er den viktigste delen av bærekraftighet; kvalitet. Dersom kvaliteten er dårlig vil plagget falle fra hverandre og tilslutt vil plagget ende opp med å kastet i søpla. Dette er noe MOS MOSH som leverandør ikke ønsker å være en del av. Leverandøren har høyt fokus på at plaggene skal vare lenge, noe som leverandøren reflekterer over gjennom designprosessen før plagget ender opp hos sluttbrukeren. Leverandøren er derfor opptatte av å produsere tidløse plagg som man kan bruke sesong etter sesong, som utstråler sofistikert brukervennlighet og høy kvalitet. MOS MOSH som kles leverandør ønsker å sikre seg om at kunden kan ha plaggene år etter år og det derfor er de opptatt av å utvikle kolleksjoner av høy kvalitet. 

MOS MOSH som leverandør er opptatt av å ta gode valg når det kommer til bærekraftighet og miljøvennlighet. Dette innebærer at leverandøren sier ja til enkelte ting, mens andre ting er de nødt til å takke nei til, for å sørge for at de har en positiv innvirkning der de kan og unngå negativ innvirkning på miljøet. De plaggene som er designet og produsert bærekraftig av leverandøren er tydelig merket for å hjelpe sluttbruker å ta gode miljøvennlige valg når de handler klær. Plaggene som er merket som bærekraftig produsert er utviklet med enten en sosial eller miljøvennlig baktanke. MOS MOSH som leverandør ønsker å være ærlige og transparente når det gjelder deres bærekraftige valg og sørger for at det er enkelt for sluttbrukeren å forstå prinsippene bak de ulike bærekraftige eller miljøvennlige samarbeidene som leverandøren samarbeider med. 

MOS MOSH er en kles leverandør som er et stolt medlem av «Better Cotton Initiative (BCI)». Dette betyr at når du handler bomulls plagg fra leverandøren MOS MOSH støtter samtidig du bomulls produksjon gjennom Better Cotton Initiative. Bøndene hos BCI er effektive med vann, de tar vare på jord helsen og naturlige habitater. De bruker mindre skadelige kjemikalier og de tar vare på bøndenes velvære og rettigheter. Leverandøren MOS MOSH er engasjert i å øke bruk og innkjøp av BCI bomull hvert år. Better Cotton Initiativ har et mål om å redusere bruken av syntetiske plantevernmidler, syntetisk gjødsel og vann. De promoterer et samarbeid mot bærekraftighet, arbeid med flere partnere, bønder, sivile samfunn organisasjoner og regjeringer. BCI arbeider med å promotere mer ansvarlig produksjons metoder ved å undervise alle som er innblandet i det å dyrke bomull. Denne bærekraftige bomullen blir flittig brukt i flere av kles leverandøren MOS MOSH sine t-skjorter og skjorter. Disse produktgruppene er er svært populære hos leverandøren og selger godt i butikkene. MOS MOSH er en leverandør som selger t-skjorter med en sterkt og gjenkjennelig design. Det som kjennetegner leverandørens t-skjorter er ofte logo trykk i front. Dette er en klassisk MOS MOSH t-skjorte som er designet for å ha under en kul blazer fra leverandøren som et komplett antrekk. I tillegg til de klassiske t-skjortene med logo trykk designer leverandøren også enklere modeller uten trykk som selger utrolig godt. Grunnen til dette er myk BCI bomull, og gjennomførte og gode passformer. I tillegg til t-skjorter designer leverandøren også fantastisk fine skjorter laget av BCI bomull. Til å begynne med lagde leverandøren sofistikerte, nette og ettersittende skjorter som passer perfekt under en blazer. Etterhvert som moten har endret seg har MOS MOSH som leverandør også designet stor skjorter laget av samme miljøvennlige bomull. 

MOS MOSH er en leverandør som har økt bruken av «Eco Vero» viskose i sin kles produksjon. Eco Vero er et miljøansvarlig viskose fiber. Rått materiale for Eco Vero fiber kommer fra sertifiserte, kontrollerte og bærekraftig forvaltede skoger. Vannforbruket er redusert til 50% mindre når viskose fiberen blir produsert i motsetting til andre viskose produsenter. I tillegg renser Eco Vero produsenten vannet før de returner det til naturen. CO2 utslippet er også redusert opp til 50% ved Eco Vero produksjon av viskose sammenlignet med andre viskose produsenter. Eco Vero fiber er sertifisert med EU-Ecolabel og viskosen er 100% biologisk nedbrytbart under jord eller vann. Leverandøren bruker denne miljøvennlige og bærekraftige viskose kvaliteten når de produserer blant annet bluser og kjoler. Leverandøren designer vakre bluser i fine passformer som kan pyntes opp med en dressbukse og heler til fest, eller pyntes ned med en jeans for en mer hverdagslig look. MOS MOSH er en leverandør som etterhvert har begynt å designe kjoler der de ofte bruker Eco Vero viskose. Det som kjennetegner en klassisk kjole designet av leverandøren er en kul og avslappet kjole. Det er sjeldent leverandøren designer en stivpyntet kjole. Leverandøren fokuserer heller på å produsere mer brukervennlige kjole passformer som kan pyntes opp til fest, men som man også kan bruke på arbeidsplassen eller generelt i hverdagen. 

I tillegg til BCI og Eco Vero er MOS MOSH en leverandør som er stolte av å støtte en organisasjon som heter «Global Organic Textile Standard (GOTS)». GOTS er organisk bomull, hamp, lin og ull som er produsert uten genmodifiserte organismer eller skadelige kjemikaler. GOTS sørger for at lokale jurdiske normer blir fulgt for luft utslipp og vannavfall. GOTS påvirker industrien til å utvikle nye alternative bærekraftige produksjonsteknikker uten risiko. De er også opptatte av å bistå med trygge og hygieniske arbeidsforhold. Ansatte får passende god lønn og diskriminering er ikke tillatt. 

MOS MOSH er en leverandør som lager flotte og informasjonsrike merkelapper til alle plaggene sine. Ikke bare er merkelappene fine og gjennomførte, men de er også bærekraftig produsert. MOS MOSH er en leverandør som med andre ord veldig opptatte av helheten. Leverandøren samarbeider derfor med en organisasjon som heter OCS (Organic Content Standard) når det kommer til produksjon av merkelappene sine. OCS er organiske fibre som er produsert uten syntetiske plantevernmidler eller andre skadlige kjemikaler. OCS arbeider med 2 ulike grader av merkelapper. Den ene er «ORGANIC100» og den andre heter «ORGANIC Blended». Klær fra leverandøren som har merkelappen «ORGANIC100» må inneholde minst 95% organiske stoffer. Her kan ikke plagget inneholde noen uorganiske fibre. Plagg fra leverandøren som har merkelappen «ORGANIC Blended» må bestå av mellom 5% til 94% organiske fibre. 

Når det gjelder merkelappene samarbeider leverandøren MOS MOSH også med en organisasjon som heter GRS (Global Recycle Standard). GRS sitt mål er å øke bruken av resirkulerte materialer og samtidig øke oppmerksomheten på bruken av resirkulerte materialer. GRS ønsker å redusere skadelig innvirkning som produksjon kan ha på mennesker. Den sertifiserte produksjonen må ha et miljø styringssystem mot kjemikalier, energi og vannbruk samt luft utslipp. Plagget må inneholde minst 50% resirkulerte materialer for å kunne merkes som GRS godkjent. 

Ettersom MOS MOSH som leverandør har utviklet og utvidet kolleksjonene sine sakte men sikkert, har leverandøren også begynt å produsere fantastiske ullplagg. I den forbindelsen arbeider leverandøren tett med en ull produksjons organisasjon som heter RWS (Responsible Wool Standard). RWS sørger for at ullen ikke kommer fra dyr som har blitt utsatt for unødvendig skader. De belønner og påvirker ull industrien for høyt fokus på dyrevelferd og forvaltning av land. I tillegg er mulesing strengt forbudt. Kun erfarne og kompetente saue klippere får utføre jobben. Alle sauene må ha tilgang til naturlig beitemark, de får tilstrekkelig med vann og ikke minst rent drikkevann. Leverandøren har etterhvert blitt eksperter på fine ullplagg laget av denne RWS ullen i nydelige passformer. Dette inkluderer blant annet ullgensere, ulljakker i ulike lengder og vester. 

Etter hvert som leverandøren MOS MOSH har blitt en større kleskolleksjon har leverandøren begynt å produsere yttertøy. Deriblant produserer de fantastisk flotte dunjakker av høy kvalitet. I den forbindelse samarbeider leverandøren med en dun organisasjon som heter RDS (Responsible Down Standard). RDS beskytter dyre velvære ved å sørge for at dun ikke kommer fra gårder der vannfugler har blitt utsatt for unødvendig skade. De sørger også for at gårdsarbeiderne ikke plukker fjær fra fuglen mens den er i live, og at de heller ikke praktiserer tvangsforing. Det er også ikke tillatt å gi fuglene hormoner for å gro raskere. For å få merkelappen RDS kan ikke dunen være blandet med annen dun som ikke oppfyller disse kravene. En av leverandørens dun kåper som har fungert ekstremt godt er laget med denne RDS dunen. Denne dun kåpen heter Nova Down Coat, og er en av leverandørens best solgte produkter. Dette skyldes at dun kåpen er lett men samtidig varm, den har en god lengde, og passformen er perfekt. Den er fin på virkelig alle! Leverandøren har designet denne dun kåpen for den hensikt at man skal kunne ha den i mange sesonger.  

MOS MOSH er en leverandør som har oppnådd mye av sin suksess gjennom godt samarbeid med engros partnere i Europa som er lidenskapelige når det gjelder MOS MOSH som kles leverandør og lever for leverandøren på samme måte som MOS MOSH som leverandør gjør. Leverandøren tror at videre samarbeid og dedikasjon til MOS MOSH vil øke gjensidig suksess. For å oppnå dette har leverandøren MOS MOSH utviklet et utvalg av butikkløsninger som vil gi en helt spesiell shopping opplevelse for sluttbrukeren. Enten du som leverandør har en visjon om en liten butikk med flere merker eller et stort butikklokale kan leverandøren MOS MOSH dekke ditt behov. Disse butikkløsningene inkluderer bant annet helt unike kles stativ i kobber med terrazzo betong stener som ben. Leverandøren tilbyr også podier i både eiketre og kobber stål. Leverandøren er svært opptatt av å skape en atmosfære som matcher til leverandørens visjon. Dette gjelder også kleshengerne som plaggene henger på. Leverandøren har designet noen vakre kleshengere i lys eike tre med kobber stål krok samt rund bukse henger i kobber stål som matcher til.

MOS MOSH som leverandør ønsker å sørge for at deres partere tiltrekker flere lojale leverandører som utvikler en god forretning ved å samarbeide med leverandøren MOS MOSH. Denne visjonen kan oppnås ved å gi sluttbruker en helt unik og inspirerende handle opplevelse når det kjøper plagg fra MOS MOSH som leverandør. Dette oppnår leverandøren ved å tilby sin leverandør en nøye utarbeidet kolleksjon av møbler, skilting, interiør, god service og nydelige plagg. Som tidligere nevnt inkluderer dette klesstativ, podier og kleshengere som er designet for å få frem det plaggene på best mulig måte og gi kunden en god shopping opplevelse. 

MOS MOSH er en leverandør som arbeider konstant med å forbedre og utvikle konseptet sitt og hvert prosjekt er unikt og viktig for dem. Leverandøren fokuserer høyt på detaljer når det gjelder både håndverk, design og opptreden. 

Viser alle 56 resultater